weblogs.jpg

Anmeldelse af Lene Rikke Bresson

Lige siden jeg i juni 07 fik min egen weblog, har jeg  eksperimenteret som en gal. Nu har  jeg lyst til at lære mere om weblogs og så dukkede  bogen Weblogs   op på mit skrivebord.

25.000 danskere blogger, 100.000 svenskere blogger, og på verdens plan findes 60 millioner weblogs, og 150.000 nye kommer til hver dag!     Weblogs er tegn på, at vi ikke længere gider være passive modtagere men ønsker at være aktive deltagere. Vi  higer efter  dialog.

I bogen Weblogs blir du klogere på, hvad en weblog er, hvordan du kommer i gang og eksempler på andres brug af weblogs.

Og weblogs er ikke bare en privat fænomen -  det kan i den grad bruges af alle virksomheder og organisationer…hvis de tør! ” Den gode weblog kræver 3 ting: , mod, selvtillid og forandringsparathed”, og i dag bruger virksomheder weblogs til:
1   humanisering af  virksomheden
2   større åbenhed, internt såvel som eksternt
3    ledelse : “If you want to lead, blog”
4   intelligent markedsføring
5   krisehåndtering
6 produktudvikling
7   faglige netværk
8   rekruttering
9   forandringsprocesser

Bogen er sprængfyldt med gode eksempler på de 9 anvendelsesområder   og specielt eksemplet på produktudvikling  var lærerigt:  ” I Sydfrankrig ikke langt fra Lyon arbejder Patrice Cassard i sin enkeltmandsvirksomhed, som hedder La Fraise(tilskæreren). Hele virksomheden er bygget op om Patrices Cassards weblog, som han startede i 2003 samtidig med, at han besluttede sig for at begynde at sælge t-shirts via nettet. Bloggen handler om t-shirts og startede, fordi Patrice mente, at alt for mange t-shirts var alt for ringe i kvalitet, og at det var svært at finde lækre designs. I dag trykker Patarice mellem 16-20 nye desings hver måned, og mere en 70.000 mennesker har oprettet sig som brugerer af siden. La Fraise har derudover mere end 300.000 unikke besøgende om måneden, og Patrice sæger 1500-1800 t-shirts pr. måned” se La Fraise

Det her er en bog du ikke kommer uden om og jeg giver den derfor @@@@@ ud af seks mulige.

Weblogs
Trine-Maria Kristensen og Thomas Madsen-Mygdal
Sider: 120 Forlag; Børsens Forlag Pris: 199 udkom februar 2007
Mere om bogen

Har du gode erfaringer eller råd om weblog, så smid en kommentar.